Ke stažení

Všechny užitečné soubory jsem zabalil do jednoho ZIP archivu a umístil na server Ulož.to (jelikož na tomto blogu není možné přímo ukládat soubory).

V ZIP archivu jsou tyto soubory:
1.) GPX soubory (tzv. POI body), které lze využít v různých navigacích, příp. chytrém mobilním telefonu nebo tabletu vybaveném GPS modulem a příslušným programem (já používám mapový program LOCUS - je také ve verzi zdarma). Body se vám zobrazí v příslušné mapě a vy se k nim tak můžete pohodlně navigovat:
- Kam se obrátit v případě Nouze - poloha ambasády, konzulátu a Českého centra v Paříži
- Síť kaváren Kafe za 1 Euro - měla by to být síť kaváren s cenou kávy 1 Euro, ovšem bohužel jsem neměl možnost vyzkoušet. Staženo z oficiálního webu Paris OpenData. Pokud někdo vyzkoušíte, dejte mi vědět, rád sem informaci doplním.
- Síť fontánek s pitnou vodou
- Síť toalet Sanisettes
- Síť Free Wi-Fi Hotspotů
- Jednotlivé trasy metra i jednotlivé stanice
- Síť marketů Carrefour a DIA
- Některé tipy na Trasy městem s jednotlivými body zájmu (památky, zajímavá místa)

2.) Mapa regionu Ile de France (kam spadá Paříž) pro program Locus. Nemusíte tak stahovat objemnou mapu celé Francie (cca 3 GB), tato verze má pouhých 123,8 MB

3.) Soubory pro výrobu "debilníčku":
- Orientační mapy letišť Praha (Letiště Václava Havla, Ruzyně) a Charles de Gaulle Paříž (též zvané CDG či Roissy)
- Ilustrovaná mapa obvodů Paříže s vyznačenými hlavními památkami
- Mapa pítek (fontánek) s pitnou vodou ve formátu PDF
- Mapa hřbitova Pére Lachaise (význačné osobnosti, i českého původu)
- Abecední seznam všech stanic Metra s příslušnými trasami, ke kterým ta která stanice náleží, ve formátu PDF. Seznam je "klikatelný" pro snadné a rychlé vyhledání konkrétní stanice podle abecedy
- Podrobná mapa Metra a RER vlaků
- Jednotlivé detailní trasy Metra pro orientaci odkud a kam chci jet
- Jednoduchý slovníček základních výrazů roztříděných do kategorií (Hotel, Obchod, Zdvořilost apod.). Slovníček je jak ve formátu .XLS (Excel), který si můžete dle potřeby editovat, tak ve formátu .PDF ke snadnému vytištění (pro ty, co Excel nemají nebo s ním neumí pracovat).
- Pár návrhů na Trasy městem s vyznačenými body zájmu (památky, zajímavosti) a jejich seznamy s krátkými popisy v souborech zvlášť.

SOUBOR STAHUJTE ZDE >>> https://uloz.to/file/qqRCXobr9/pariz-soubory-ke-stazeni-pro-blog-zip

Pokud máte chytrý telefon (Android) stáhněte si z Google Play také:

- Mapový program Locus - vynikající program, který je také ve "free" verzi, a který umí zobrazit mapy, body zájmu (POI nebo též GPX), umí navigovat, navádět a spoustu dalších užitečných věcí. Mapu Paříže určenou pro tento program naleznete v ZIP souboru, zmíněném výše.

 


- Map of Paris Offline - skvělá mapa Paříže zdarma. Zobrazuje mapu města v offline režimu (tzn. že nepotřebujete připojení k internetu), díky GPS modulu Vám ukáže Vaši polohu a v neposlední řadě obsahuje další vynikající funkci - umí (rovněž offline) vyhledávat v ulicích a adresách, takže s ní trefíte opravdu kamkoliv po Paříži.



- Mapy CZ - také české Mapy.cz už dnes nabízejí offline mapy celé Evropy. Jedinou nevýhodou je nemožnost offline vyhledávání (pouze v ČR), ovšem aplikace je stále ve vývoji.

- Toilets in Paris - mapa sítě toalet Sanisettes, o kterých píšu v sekci WC a pitná voda. Aplikace vyhledá nejbližší toaletu pomocí GPS modulu telefonu.



- Bonjour RATP - oficiální aplikace pařížského dopravce RATP. Komlepxní aplikace s vyhledáním nejbližší stanice, jízdní řády, itineráře pro nalezení spojení s přestupy, nákup jízdenek online, informace a aktuálním provozu, ale také možnost objednat sdílené taxi, vypůjčit si koloběžku, či sdílené kolo Vélib atd.




- Next Stop Paris - RATP - další z oficiálních aplikací RATP, tentokrát zaměřená na turisty. Vyhledání spojení nejen metrem, ale i RER, tramvajemi, autobusy, vyhledání nejbližší stanice, ale také tipy na turistické zajímavosti, mapy Paříže, katalog vstupenek atd.


Komentáře