Odkazy

Paříž pro pokročilé - vynikající stránky blogerky Hanky, které do detailu popisují Paříž po všech stránkách. Najdete zde spoustu tipů na místa známá i ta neotřelá. Připravte se ovšem na to, že je tu na 800 článků (a další stále přibývají), takže si vyhraďte ke čtení nejlépe dlouhé zimní večery. Vše je ovšem pečlivě roztříděno podle městských obvodů nebo kategorií, takže se lehce zorientujete.

Paristep.com - tyto vynikající stránky plné tipů a užitečných článků již bohužel od roku 2019 nejsou dostupné. Jen malý zlomek článků byl přemigrován na web https://www.fotoschinko.cz/clanky/pariz/, jež byl zřejmě jejich autorem.

VParizi.cz - stránky sice nevypadají příliš aktualizovaně, přesto přinášejí také spoustu užitečných informací, zejména k dopravě po městě, ubytování. Je zde také ke stažení ideální trasa městem po hlavních památkách (rovněž nabízím soubor GPX k této trase v sekci Ke stažení).

Blog Jana Šmída - blog rozhlasového a televizního zpravodaje a autora několika knížek (nejen) o Paříži, již bohužel také není dostupný. Věčná škoda, protože byl rovněž plný zajímavých tipů. Na své stránce nabízel ke stažení i stručného, ale velmi užitečného průvodce Paříží. Tohoto průvodce se mi podařilo zachovat v záloze zde je odkaz k jeho stažení. V dalších odkazech naleznete pro inspiraci alespoň všechny jeho televizní reportáže z Paříže:

Blog Jindry Paříka - který rád cestuje po celém světě na kole a skvěle o tom píše na webu NaKole.cz. Spousta inspirace a užitečných rad na cestu:
Dálka je oponou (8 částí)

Fotoreport z mojí vlastní cesty, kde si jistě také najdete spoustu inspirace:
http://marekpetru.rajce.idnes.cz/Pariz-2015-1.cast/

Paris.fr - oficiální stránky Paříže

Paris by Train - průvodce dopravou po Paříži

RATP - oficiální stránky pařížského dopravce

České centrum v Paříži - stránky Českého centra v Paříži

Velvyslanectví ČR v Paříži - oficiální stránky českého velvyslanectví v Paříži

Komentáře